Thursday, 9 June 2016

65 Top SAP BI/BW Multiple Choice Questions and Answers

...
Below are the list of top 65 SAP BI/BW multiple choice questions and answers for freshers beginners and experienced pdf.

SAP BI/BW Multiple Choice Questions and Answers

1. The following transactions are relevant to the data sources in an SAP BW source system.
A. RSA3
B. RSA4
C. RSA5
D. RSA6
Ans: A,C,D

2. True or False? A reference characteristic will use the SID table and master data table of the referred characteristic.
A. True
B. False
Ans: A

3. The following statements are not true about navigational attributes.
A. An attribute of an info object cannot be made navigational if the attribute-only flag on the attribute info object has been checkeD.
B. Navigational attributes can be used to create aggregates.
C. It is possible to make a display attribute to navigational in an info cube data without deleting all the data from the info cubE.
D. Once an attribute is made navigational in an info cube, it is possible to change it back to a display attribute if the data has been deleted from the info cubE.
Ans: D

4. True or False? It is possible to create a key figure without assigning currency or unit.
A. True
B. False
Ans: A

5. The following statements are true for compounded info objects.
A. An info cube needs to contain all info objects of the compounded info object if it has been included in the info cubE.
B. An info object cannot be included as a compounding object if it is defined as an attribute only.
C. An info object can be included as an attribute and a compounding object simultaneously.
D. The total length of a compounded info object cannot exceed 60.
Ans: A,B,D

6. The following statements are true for an info cubE.
A. Each characteristic of info cube should be assigned to at least one dimension.
B. One characteristic can be assigned to more than one dimensions.
C. One dimension can have more than one characteristiC.
D. More than one characteristic can be assigned to one line item dimension.
Ans: A,C

7. The following statements are true for info cubes and aggregates.
A. Requests cannot be deleted if info cubes are compresseD.
B. A request cannot be deleted from an info cube if that request (is compresseD. in the aggregates.
C. Deleting a request from the cube will delete the corresponding request from the aggregate, if the aggregate has not been compresseD.
D. All of the abovE.
Ans: A,C

8. The following statements are true regarding the ODS request deletion.
A. It is not possible to delete a request from ODS after the request has been activateD.
B. Deleting an (inactive) request will delete all requests that have been loaded into the ODS after this request was loadeD.
C. Deleting an active request will delete the request from the change log tablE.
D. None of the abovE.
Ans: C

9. The following statements are true for aggregates.
A. An aggregate stores data of an info cube redundantly and persistently in a summarized form in the databasE.
B. An aggregate can be built on characteristics or navigational attributes from the info cubE.
C. Aggregates enable queries to access data quickly for reporting.
D. None of the abovE.
Ans: A,B,C

10. True or False? If an info cube has active aggregates built on it, the new requests loaded will not be available for reporting until the rollup has been completed successfully.
A. True
B. False
Ans: A

11. What is the primary purpose of having multi-dimensional data models?
A. To deliver structured information that the business user can easily navigate by using any possible combination of business terms to show the KPIs.
B. To make it easier for developers to build applications, that will be helpful for the business users.
C. To make it easier to store data in the database and avoid redundancy.
D. All of the abovE.
Ans: A

12. The following statements are true for partitioning.
A. If a cube has been partitioned, the E table of the info cube will be partitioned on timE.
B. The F table of the info cube is partitioned on request.
C. The PSA table is partitioned automatically with several requests on one partition.
D. It is not possible to partition the info cube after data has been loaded, unless all the data is deleted from the cubE.
E. All are correct.
Ans: E

13. The following statements are true for OLAP CACHE.
A. Query navigation states and query results are stored in the application server memory.
B. If the same query has been executed by another user the result sets can be used if the global cache is activE.
C. Reading query results from OLAP cache is faster than reading from the databasE.
D. Changing the query will invalidate the OLAP cache for that query.
E. All are correct.
Ans: E

14. The following statements are true about the communication structurE.
A. It contains all the info objects that belong to an info sourcE.
B. All the data is updated into the info cube with this structurE.
C. It is dependent on the source system.
D. All of the abovE.
Ans: A,B

15. The following statements are untrue about ODSs.
A. It is possible to create ODSs without any data fields.
B. An ODS can have a maximum of 16 key fields.
C. Characteristics and key figures can be added as key fields in an ODS.
D. After creating and activating, an export data source is created automatically.
Ans: A,C

16. Which of the following describes a Result Set query?
A. A prequery
B. A query using flat tables (ODS object or InfoObject)
C. A nested query where the results of a first query are used as entry values for a second query
D. There is no such thing in SAP BW
E. None of the above

Ans: C

17. Which of the following is correct about Profile Generator?
A. It is a tool to automatically generate Authorization Profile
B. It is a tool existing in OLTP systems only
C. Complete the Administrator work with extra tasks to set up authorization
D. A tool that can be used by end users to modify their authorizations
E. None of the above

Ans: A

18. What do the SAP BW content extractors provide?
A. Generic extractors
B. Custom extractors
C. There is no such thing in SAP BW content
D. Data sources that can be activated for all applications
E. None of the above

Ans: D

19. Using PSA as a loading process, which of the following methodologies can be used?
A. To PSA, then to the data target
B. To PSA only
C. To data target only
D. To PSA and data target in parallel
E. None of the above

Ans: E

20. Which of the following is a supply of workbooks in SAP BW arranged according to ttopic areas?
A. An InfoSource
B. A channel
C. An InfoArea
D. An InfoCatalog
E. An InfoObject
Ans: B

21. What is the maximum number of key figures in an InfoCube?
A. 13
B. 85
C. 322
D. 233

Ans: D

22. Which of the following tools helps in the Web reporting area?
A. The Web agent
B. The front-page tool
C.The Web wizard
D. The query view

Ans: C

23. When are aggregates useful?
A. Always
B. They are useful only for key figures with aggregation SUM, MIN, or MAX
C. For reorganizations and realighnments
D. To increase the speed of loading during data update
E. None of the above

Ans: B

24. Which of the following is correct about SAP BW Statistics?
A. Data volume of the SAP BW Statistics cannot be anticipated
B. SAP BW Statistics are delivered as a part of the technical content
C. All SAP BW Statistics query objects start with OSAP
D. All SAP BW Statistics InfoObject catalogues start with OSAP
E. SAP BW Statistics is automatically activated

Ans: B

25. In FI/SL we can create a ledger based on what type of tables?
A. Aggregate tables
B. InfoCube level tables
C. Line-item level tables
D.Summarization level tables
E. Total tables

Ans: E


26. Select the correct statements about the steps executed by a change run.
A. The steps activate the new master data and hierarchy data changes.
B. All aggregates are realigned and recalculateD.
C. Aggregates containing navigational attributes are realigned and recalculated for the master data changes.
D. The steps delete the 'A' (active) records for which the 'M' (modifieD. records exist from master data tables, and makes all modified records activE.
E. All of the abovE.
Ans: A,C,D

27. Key figures that are set for exception aggregation MIN or MAX in an aggregate cause the aggregates to be completely rebuilt for each change run alignment.
A. True
B. False
Ans: A

28. If special characters are not defined in transaction RSKC in BW then:
A. These characters cannot be loaded into BW at all.
B. These characters can only be loaded into text fields.
C. These characters can be loaded into attributes and texts.
D. BW won't be able to generate the SIDs for these characters because all the fields where SIDs are generated cannot be loadeD.
E. None of the abovE.
Ans: B,D

29. A change run updates the 'E' table of the aggregates while doing the alignment for changes in the master datA.
A. True
B. False
Ans: B

30. Select the correct statements related to the control parameters for a data transfer in table ROIDOCPRMS in the BW source system.
A. The field MAXSIZE is the maximum number of records which can be transferred to BW in a single packet.
B. The field MAXSIZE is the size in KB which is used to calculate the number of records per data packet.
C. MAXLINES is the maximum number of records which can be transferred to BW per data loaD.
D. If the number of data records per packet exceeds MAXLINES value the extraction process fails..
Ans: B

31. Identify the differences between an Infoset and a Multiprovider.
A. Both Multiproviders and Infosets can contain all the info providers in BW.
B. Queries built on Multiproviders use 'union' and queries on Infosets use 'join' to retrieve data from different info providers.
C. Both Multiproviders and Infosets do not have data, but data is accessed from the basic info providers used in these objects.
D. None of the abovE.
Ans: B,C

32. Select the correct statements about the OLAP Cache Monitor in BW.
A. The transaction for the OLAP Cache Monitor is RSRCACHE.
B. If the persistent mode is inactive then the cache is inactive and query results will not be cached in memory.
C. A 'read flag' is set in the Cache Monitor when data is read from the cachE.
D. When new data is loaded into the info provider which the query is built on, the cache for that query is invalidateD.
E. All of the abovE.
Ans: A,C,D

33. Select the correct statements about ODS settings.
A. Performance of the ODS activation improves when the BEx reporting flag is switched to off.
B. Overwriting a data record is not allowed if the 'unique' data record flag is set.
C. Data targets are updated from the ODS regardless of the ODS activation status.
D. All of the abovE.
Ans: A,B

34. It is not possible to activate an ODS which contains a request from a full load and a Delta Initialization load of the same data sourcE.
A. True
B. False
Ans: B

35. Select the correct statements regarding data deletion settings in an InfoPackagE.
A. It is possible to set an InfoPackage to delete all the data in an InfoCube during the loads.
B. Only uncompressed data can be set to be deleted from the cube in an InfoPackage during the loads.
C. Deletion settings can be done only for basic InfoCubes.
D. Data deletion settings in an InfoPackage are possible only for full loads.
E. All of the abovE.
Ans: A,C

36. Select the correct statements about parallel processing in Multiproviders.
A. Multiprovider queries create one process per info provider involved and are processed parallel by default.
B. It is not possible to make Multiprovider queries run sequential.
C. Multiprovider queries create a parent process which provides a synchronization point to collect the overall result from other sub processes.
D. Parallel processing is always faster than sequential processing in Multiproviders.
E. All of the abovE.
Ans: A,C

37. Select the correct statements about the ALPHA conversion routine in BW.
A. An ALPHA conversion routine is assigned to a characteristic info object automatically when it is createD.
B. An ALPHA conversion routine is used to convert characteristic values from 'external to internal' values only.
C. Conversion is done on alphabets and numeric input values.
D. An ALPHA conversion routine removes the spaces on the right side of numeric values and right aligns them.
E. The left side of the numeric input values are filled with zeros.
Ans: A,D,E

38. Select the correct statements related to navigational attributes.
A. It is better to avoid using navigational attributes from a query performance point of view.
B.If a navigational attribute is used in an aggregate, the aggregate needs to be adjusted every time there is a change in the values of this attributE.
C. An attribute included as a characteristic in the InfoCube has the same effect as being used as a navigational attribute in the cubE.
D. A navigational attribute can be made to display an attribute without removing data from the InfoCubE.
E. None of the abovE.
Ans: A,B,D

39. A 'Check for Referential Integrity' can only be possible for information sources with flexible updating.
A. True
B. False
Ans: A

40. Select the correct statements about physical partitioning in BW.
A. New partitions on F table of an InfoCube are created during data loads to the InfoCubE.
B. An E fact table is created when activating an InfoCube with a number of partitions corresponding to the partition value rangE.
C. If a cube is not partitioned before populating with data, it is not possible to partition the cube without removing all the datA.
D. PSA table partitions can contain more than one request.
E. All of the abovE.
Ans: E

41. Identify the statement(s) that is/are truE. A change run...
A. Activates the new Master data and Hierarchy data
B. Aggregates are realigned and recalculated
C. Always reads data from the InfoCube to realign aggregates
D. Aggregates are not affected by change run
Ans: A,B

42. Which statement(s) is/are true about Multiproviders?
A. This is a virtual Infoprovider that does not store data
B. They can contain InfoCubes, ODSs, info objects and info sets
C. More than one info provider is required to build a Multiprovider
d It is similar to joining the data tables
Ans: A,B

43. The structure of the PSA table created for an info source will bE...
A. Featuring the exact same structure as Transfer structure
B. Similar to the transfer rules
C. Similarly structured as the Communication structure
D. The same as Transfer structure, plus four more fields in the beginning
Ans: D

44. In BW, special characters are not permitted unless it has been defined using this transaction:
A. rrmx
B. rskc
C. rsa15
D. rrbs
Ans: B

45. Select the true statement(s) about info sources:
A. One info source can have more than one source system assigned to it
B. One info source can have more than one data source assigned to it provided the data sources are in different source systems
C. Communication structure is a part of an info source
D. None of the above
Ans: A,C

46. Select the statement(s) that is/are true about the data sources in a BW system:
A. If the hide field indicator is set in a data source, this field will not be transferred to BW even after replicating the data source
B. A field in a data source won't be usable unless the selection field indicator has been set in the data source
C. A field in an info package will not be visible for filtering unless the selection field has been checked in the data source
D. All of the above
Ans: A,C

47. Select the statement(s) which is/are true about the 'Control parameters for data transfer from the Source System':
A. The table used to store the control parameters is ROIDOCPRMS
B. Field max lines is the maximum number of records in a packet
C. Max Size is the maximum number of records that can be transferred to BW
D. All of the above
Ans: A

48. The indicator 'Do not condense requests into one request when activation takes place' during ODS activation applies to condensation of multiple requests into one request to store it in the active table of the ODS.
A. True
B. False
Ans: B

49. Select the statement(s) which is/are not true related to flat file uploads:
A. CSV and ASCII files can be uploaded
B. The table used to store the flat file load parameters is RSADMINC
C. The transaction for setting parameters for flat file upload is RSCUSTV7
D. None of the above
Ans: C

50. Which statement(s) is/are true related to Navigational attributes vs Dimensional attributes?
A. Dimensional attributes have a performance advantage over Navigational attributes for queries
B. Change history will be available if an attribute is defined as navigational
C. History of changes is available if an attribute is included as a characteristic in the cube
D. All of the above
Ans: A,C

51. When a Dimension is created as a line item dimension in a cube, Dimensions IDs will be same as that of SIDs.
A. True
B. False
Ans: A

52. Select the true statement(s) related to the start routine in the update rules:
A. All records in the data packet can be accessed
B. Variables declared in the global area is available for individual routines
C. Returncode greater than 0 will be abort the whole packet
D. None of the above
Ans: A,B,C

53. If a characteristic value has been entered in InfoCube-specific properties of an InfoCube, only these values can be loaded to the cube for that characteristiC.
A. True
B. False
Ans: A

54. After any changes have been done to an info set it needs to be adjusted using transaction RSISET.
A. True
B. False
Ans: A

55. Select the true statement(s) about read modes in BW:
A. Read mode determines how the OLAP processor retrieves data during query execution and navigation
B. Three different types of read modes are available
C. Can be set only at individual query level
D. None of the above
Ans: A,B

56. What are the primary reporting environments for SAP BW?
A. BEx Analyzer
B. BEx Access
C. Web browser
D. Windows Notepad
Ans: A, C

57. Which of the following types of links can be created from within the BEx Browser?
A. Folders
B. SAP transaction codes
C. Internet addresses
D. All of the above
Ans: A, C

58. True or False? You can insert your own HTML code with the Web Application Designer.
A. True
B. False
Ans: A

59. What is the transaction code RSBBS to be used for?
A. Listing current BW users
B. Creating a bulletin board system for reports
C. Maintaining sender-receiver assignments
D. Reloading data into an InfoCube
Ans: C

60. Which of the following is true of the Business Explorer (BEx) Analyzer?
A. It is integrated with Microsoft Excel.
B. It allows multiple queries to be embedded into a single worksheet/workbook.
C. It can refresh queries automatically when a workbook is openeD.
D. It has protection to prevent changes to cell values.
e) All of the abovE.
Ans: E

61. Individual cell definitions can be created when a Query Definition has how many structures?
A. 0 Structures
B. 1 Structure
C. 2 Structures
D. More than 2 structures
Ans: C

62. What is RRI?
A. A really-really-interesting acronym
B. Report-report-interfacing
C. A transaction code for creating new InfoCubes
Ans: B

63. Which of the following can be shared amongst query designers within a single InfoProvider?
A. Characteristic variables
B. Global structures
C. Restricted key figures
D. Technical names of a query
Ans: A, B, C

64. True or False? The reporting agent can be used to pre-calculate Web templates.
A. True
B. False
Ans: A

65. A combination of characteristics and key figures can be displayed in any desired order by:
A. Activating the download scheduler
B. Switching a query definition to tabular mode
C. Placing key figures in the rows section of a query definition
D. Using scissors and duct tape
Ans: B

66. True or False? Characteristic variables cannot be created directly from the Query Designer tool.
A. True
B. False
Ans: B

67. What SAP transaction code can access the reporting agent?
A. RSA1
B. AL08
C. RSRT
D. RSREP
Ans: A, D

68. The Web Application Designer (WAD. allows which of the following to be displayed in a Web browser?
A. Query results in a tablE.
B. A corporate logo
C. Bar charts.
D. Links to other reports.
e) All of the abovE.
Ans: E

69. A query that is not ready to be shared with other users should be saved to:
A. The BEx Browser
B. Favorites
C. Roles
D. A local PC
Ans: B

70. Characteristics found in a query definition can be restricted by:
A. Opening the administrator workbench
B. Changing the query properties within the query designer
C. Double-clicking on the characteristic in the query definition
D. Creating a calculated key figure
Ans: C